Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g27g198kcal0g0g21.9g0g
Sokeri 36g145kcal0g35.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Kaurahiutale 21g80kcal3.1g12.2g1.6g2.1g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.3g0g0g
Puolukka 11g4.1kcal0g0.7g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g883kcal8.6g97.6g49.2g4.8g
Valittu annoskoko105g442kcal4.3g48.8g24.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna53g221kcal2.2g24.4g12.3g1.2g
Arvot/100g100g420kcal4.1g46.4g23.4g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536