Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g6.9g25kcal3.1g2.8g0.4g0g
Vesi313g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 15g61kcal0g15g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g625g2064kcal75g412.7g15g51.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl31g281kcal0g0g31.3g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu63g338kcal15.3g11.1g28.7g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2120g5538kcal186.8g883.2g150.8g107.4g
Valittu annoskoko1060g2769kcal93.4g441.6g75.4g53.7g
Annoskoko puolitettuna530g1385kcal46.7g220.8g37.7g26.9g
Arvot/100g100g261kcal8.8g41.7g7.1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142152