Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g180g108kcal2.7g23.4g0.2g1.6g
Linssi, punainen, Go Green125g406kcal30g61.3g1.3g15g
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Tomaattimurska 250g74kcal1.4g13.2g0.5g4.7g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2125g1385kcal71.2g210.4g19.4g47.8g
Valittu annoskoko1063g693kcal35.6g105.2g9.7g23.9g
Annoskoko puolitettuna531g346kcal17.8g52.6g4.9g12g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663