Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1748g12678kcal20.8g7g1420.9g0g
Sokeri 637g2586kcal0g636.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1948g6682kcal198.4g1363.2g23.4g68.2g
Kananmuna kuoreton 1648g2351kcal206g4.9g168.9g0g
Sokeri 2122g8614kcal0g2120.1g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g999g479kcal1g119.8g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 300g1028kcal30.5g209.7g3.6g10.5g
Sokeri 599g2432kcal0g598.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g73702kcal913.4g10119.6g3235.6g157.4g
Valittu annoskoko10000g36851kcal456.7g5059.8g1617.8g78.7g
Annoskoko puolitettuna5000g18426kcal228.4g2529.9g808.9g39.4g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081