Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g275g2032kcal0g0g225.2g0g
Sokeri 366g1486kcal0g365.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 101g144kcal12.6g0.3g10.3g0g
Kaurahiutale 220g822kcal31.9g125.2g16g22g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.5g0g0g
Puolukka 110g43kcal0.5g7.5g0.5g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g9084kcal91g1004.4g504g49.8g
Valittu annoskoko1080g4542kcal45.5g502.2g252g24.9g
Annoskoko puolitettuna540g2271kcal22.8g251.1g126g12.5g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536