Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 202g1069kcal0.6g1g120.9g0g
Sokeri 171g695kcal0g171.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 177g253kcal22.2g0.5g18.2g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g282g198kcal0g45.1g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta236g849kcal30.6g165g5g8.3g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.1g32kcal0g8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2176g6234kcal108g790.6g288.2g16.8g
Valittu annoskoko1088g3117kcal54g395.3g144.1g8.4g
Annoskoko puolitettuna544g1558kcal27g197.7g72.1g4.2g
Arvot/100g100g286kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687