Paahtoleipä

Leiväntekoon kykenevä yleiskone on melkeinpä pakollinen tätä tehtäessä.

Punnitaan vehnäjauhot sekoituskulhoon.

Erotetaan keltuaiset valkuaisista.

Keltuaiset laitetaan jauhojen sekaan.

Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen maitoon ja sen sekaan voi liottaa myös hunajan.

Neste laitetaan kulhoon ja vaivataan hiljaisimmalla teholla n. 8-9 minuuttia.

Tämän jälkeen lisätään huoneenlämpöinen voi muutamassa erässä.

Vasta lopuksi lisätään suola ja sekoitaan vain sen verran ettei sitko häviä (sitko muodostuu noin 5-10 minuutissa).

Leivo leivät valmiiksi vuokiin.

Annetaan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (45-60min).

Uuni lämmitetään n. 230 asteeseen, jos käytät kiertoilmauunia, lämpöä kannattaa vähentää hieman.

Leivät voidellaan kananmunalla ja laitetaan pellille.

Viiden minuutin päästä lasketaan lämpöä hieman alle 200°C ja paistetaan kaikkiaan 35-40 minuuttia.

Tavallisella vuokaleipävuoalla paistettaessa leivät otetaan noin 5 minuuttia ennen loppua pois uunista, kumotaan pois vuoasta ja jatketaan paistamista ilman vuokaa, kunnes kaunis väri saadaan myös vuokaa vasten olleille pinnoille.

Silikonivuoilla tätä ei välttämättä tarvitse tehdä koska myös muut pinnat saavat väriä vuoasta huolimatta.

Leipä säilyy hyvin ja sen voi myös pakastaa.

Tästä reseptistä tulee kaksi leipää.

Ainemäärät puolittamalla saa yhden leivän.

Kananmunien määrä on tässä reseptissä 3 kpl mutta puolitettuun voi laittaa 2 kpl, koska määrä ei muutu kovinkaan paljon.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Aporma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 605g2077kcal61.7g423.8g7.3g21.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen336g111kcal11.1g16.5g0g0g
Hunaja 20g67kcal0.1g16.3g0g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 40g115kcal6.3g0.1g10.1g0g
Hiiva, 50g34g21kcal4.4g0.4g0.1g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Voi 67g488kcal0.8g0.3g54.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2240g5757kcal168.8g914.8g144.4g42.4g
Valittu annoskoko1120g2879kcal84.4g457.4g72.2g21.2g
Annoskoko puolitettuna560g1439kcal42.2g228.7g36.1g10.6g
Arvot/100g100g257kcal7.5g40.8g6.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=396532