Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1694g1017kcal25.4g220.2g1.7g15.2g
Linssi, punainen, Go Green1177g3824kcal282.4g576.5g11.8g141.2g
Sipuli (kuorittu)518g140kcal6.7g24.8g1g8.8g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.7g0.3g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g612g171kcal3.7g36.4g1.2g15.3g
Oliiviöljy 71g624kcal0g0g70.6g0g
Tomaattimurska 2353g692kcal13.2g124.7g4.7g44.7g
Vesi3529g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g13036kcal670.2g1980.6g182.6g452.4g
Valittu annoskoko10000g6518kcal335.1g990.3g91.3g226.2g
Annoskoko puolitettuna5000g3259kcal167.6g495.2g45.7g113.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663