Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)815g220kcal10.6g39.1g1.6g13.8g
Valkosipuli 33g35kcal2.6g5.3g0.2g0.7g
Bataatti, kuorittu 2037g1649kcal32g342.8g1g61.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g1222g342kcal7.3g72.7g2.4g30.5g
Rypsiöljy 114g1009kcal0g0g114.1g0g
Vesi4073g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g228g274kcal5.7g13.7g20.5g3.4g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g652g1825kcal123.8g0g143.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 815g371kcal24.4g39.1g12.2g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g11449kcal412.8g1025.4g590.8g219g
Valittu annoskoko10000g5724kcal206.4g512.7g295.4g109.5g
Annoskoko puolitettuna5000g2862kcal103.2g256.4g147.7g54.8g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548