Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 203g1473kcal2.4g0.8g165.1g0g
Sokeri 74g301kcal0g74g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 226g777kcal23.1g158.4g2.7g7.9g
Kananmuna kuoreton 192g273kcal23.9g0.6g19.6g0g
Sokeri 247g1001kcal0g246.4g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g116g56kcal0.1g13.9g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.5g24.4g0.4g1.2g
Sokeri 70g283kcal0g69.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2324g8564kcal106g1176.2g375.8g18.2g
Valittu annoskoko1162g4282kcal53g588.1g187.9g9.1g
Annoskoko puolitettuna581g2141kcal26.5g294.1g94g4.6g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081