Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 169g1224kcal2g0.7g137.2g0g
Sokeri 287g1164kcal0g286.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 219g753kcal22.4g153.6g2.6g7.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.6g18kcal0.6g3.4g0.4g1.6g
Raparperi 270g91kcal1.9g14.8g0.3g3.8g
Sokeri 54g219kcal0g53.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 23g75kcal0g18.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2331g7533kcal85.4g1085.6g306.4g26.8g
Valittu annoskoko1165g3767kcal42.7g542.8g153.2g13.4g
Annoskoko puolitettuna583g1883kcal21.4g271.4g76.6g6.7g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251