Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 6.8g16kcal1.3g0g1.2g0g
Purjosipuli 2.7g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper1.9g1.5kcal0.1g0.4g0g0g
Oliiviöljy 0.4g3.4kcal0g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana25g43kcal2.8g1g3.2g0.2g
Valittu annoskoko13g21kcal1.4g0.5g1.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna6g11kcal0.7g0.3g0.8g0.1g
Arvot/100g100g169kcal11.1g4g12.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383801