Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g31g226kcal0g0g25g0g
Sokeri 41g165kcal0g40.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Kaurahiutale 24g91kcal3.5g13.9g1.8g2.4g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Puolukka 12g4.7kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana240g1009kcal10.2g111.4g56g5.4g
Valittu annoskoko120g505kcal5.1g55.7g28g2.7g
Annoskoko puolitettuna60g252kcal2.6g27.9g14g1.4g
Arvot/100g100g421kcal4.3g46.4g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536