Sassin leivokset

Sekoita pehmeeseen margariiniin sokeri.

Kaada joukkoon jauhot ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.

Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Siirrä hetkeksi kylmään jähmettymään.

Kaaviloi taikina (kahden leivinpaperin välissä kätevintä) ohueksi , suorakulmaiseksi levyksi pellille.

Paista kakkulevyä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min. Anna jäähtyä.

Leikkaa levy kahtia ja levitä toiselle puolelle vadelmahilloa.

Irrota toinen levy leivinpaperista varovasti esim.

lastan avulla ja aseta hillokerroksen päälle (varo, kakkulevy murtuu herkästi).

Sekoita tomusokeriin punaista marjamehua, jotta saat kuorrutuksesta vaaleanpunaista ja notkeaa seosta.

Levitä kuorrutus veitsen avulla leivoslevyn päälle.

Halutessasi voit sulattaa suklaapalat mikrossa ja valuta siitä kuorrutuksen päälle viiruja.

Vedä veitsellä poikkisuuntaan kevyitä viiltoja, jotta suklaaraitoihin tulee piikkikuvioita.

Anna jähmettyä ja tekeytyä jääkaapissa muovikelmun alla ja leikkaa sitten varovasti pieniksi suupaloiksi - tarjoile!

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)229g1646kcal0g0g182.9g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g23g15kcal0.8g0g5.7g0g
Sokeri 46g186kcal0g45.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 297g1020kcal30.3g208g3.6g10.4g
Vadelmahillo (Pirkka)114g250kcal0.3g60.8g0.2g1.8g
Tomusokeri 1dl=60g457g1829kcal0g457.1g0g0g
Suklaa tumma 34g177kcal1.3g18.3g10.6g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2400g10243kcal65.4g1579.8g406g28g
Valittu annoskoko1200g5122kcal32.7g789.9g203g14g
Annoskoko puolitettuna600g2561kcal16.4g395g101.5g7g
Arvot/100g100g427kcal2.7g65.8g16.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=123569