Jerk Seitan

SEITANIN VALMISTUS

* 2,5 dl gluteenijauhoja
* 1,25 dl gramjauhoja
* 1 tl savupaprikajauhetta
* 2 tl soijakastiketta
* 1,25-1,5 dl vettä

Keitinliemi

* 1-1,5 l vettä
* 2 kasvisliemikuutiota
* 0,25 dl soijakastiketta
* 0,25 dl balsamicoa

Jerk-marinadi

* 0,5 sipuli silputtuna
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 rkl kuivattua timjamia
* 1 tl jauhettua muskottipähkinää
* 1,5 tl chilirouhetta
* 1 tl maustepippuria
* 0,5 tl jauhettua inkivääriä
* 1/4 tl suolaa
* 1/4 tl sokeria
* mustapippuria myllystä
* 1 limen mehu
* 0,5 dl auringonkukkaöljyä

1. Sekoita kuivat aineet ja lisää soijakastike ja vesi.

Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja muotoile se pötköksi.

2. Leikkaa pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita (noin 10-12 kpl).

Painele viipaleet litteiksi ja leikkaa ne sitten puoliksi.

3. Kiehauta keitinliemi ja lisää seitanpalat sinne.

Anna kiehua noin puolisen tuntia.

4. Soseuta marinadin aineet sauvasekoittimella karkeaksi seokseksi.

Anna seitanpalojen marinoitua yön yli ja paista ne sitten pannulla kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Chan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteenijauho, annos 100g452g1760kcal251g150.6g7.7g0g
Kikhernejauho (Natco)213g764kcal46g115.6g13g0g
Soijakastike 32g19kcal1.7g3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 399g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 120g1059kcal0g0g119.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2432g7204kcal597.4g538.4g280.8g0g
Valittu annoskoko1216g3602kcal298.7g269.2g140.4g0g
Annoskoko puolitettuna608g1801kcal149.4g134.6g70.2g0g
Arvot/100g100g296kcal24.6g22.1g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=123094