Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 22g158kcal0.3g0.1g17.7g0g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.8g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 26g107kcal0g26.4g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g12g6kcal0g1.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana249g918kcal11.6g126.2g40.2g1.8g
Valittu annoskoko124g459kcal5.8g63.1g20.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna62g229kcal2.9g31.6g10.1g0.5g
Arvot/100g100g369kcal4.7g50.7g16.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081