Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali788g166kcal9.5g26.8g1.6g16.6g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Voi 7.4g53kcal0.1g0g6g0g
Jauheliha, sika-nauta 210g465kcal36.8g0g35.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu63g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)53g42kcal0.5g2.4g3.7g0g
Ohrasuurimo 89g288kcal7.4g56.4g1.8g6.8g
Siirappi 11g32kcal0g7.8g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g2.9kcal0.1g0.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2272kcal123.2g190.6g109.2g48.2g
Valittu annoskoko1250g1136kcal61.6g95.3g54.6g24.1g
Annoskoko puolitettuna625g568kcal30.8g47.7g27.3g12.1g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649