Kesäkurpitsalaatikko

Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi, kuutioi paprika ja leikkaa purjo renkaiksi.

Öljyä uunivuoka ja peitä sen pohja kesäkurpitsasuikaleilla.

Käytä noin puolet suikaleista.

Mausta pippurilla, paprikajauheella, yrttimausteilla ja soijakastikkeella.

Ripottele puolet purjorenkaista ja paprikapaloista kurpitsakerroksen päälle.

Seuraavaksi tulee kerros keittämätöntä makaronia (mikä tahansa pasta käy, mutta parhaiten tähän mielestäni sopivat pienet kierrepastat, nauhamakaroni tai spagetti lyhyeksi pätkittynä).

Mausta jälleen kuten edellä ja käytä loput purjorenkaat ja paprika.

Jos kaapistasi löytyy kuivattuja suppilovahveroita, on niiden vuoro nyt. Levitä kerros liotettuja suppilovahveroita makaronikerroksen pinnalle.

Suppilovahverot tekevät tästä ruoasta todellisen herkun.

Levitä loput kurpitsasuikaleet vuokaan ja mausta jälleen.

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä vuoan pinta niillä.

Ripottele tomaateille kuivattua tai tuoretta basilikaa.

Tee juustokastike: sekoita jauhot ja kerma keskenään vispilällä tasaiseksi, lisää vesi ja sulatejuusto.

Laita kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike paksunee.

Lisää emmentaljuusto raasteena tai viipaleina ja anna sen sulaa kastikkeeseen.

Mausta pippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.

Peitä ruoka kastikkeella.

Paista vajaassa 225 asteessa noin 40 - 45 min. tai kunnes makaronit ovat kypsiä.

Ruoan idea on se, että makaronit imevät kypsyessään kurpitsoista ja tomaateista erittyvän nesteen.

Voit tehdä laatikon ilman makaronejakin, mutta siitä tulee silloin aika vetistä.

Makaronit voi myös korvata muutamalla desillä keittämätöntä riisiä.

(http://www.elisanet.fi/puutteenper
a/uuniruoka.html)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 445 grammaa

Doomchild
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 351g63kcal2g8.8g1.4g2.5g
Purjosipuli 141g32kcal2.5g3.4g0.3g3g
Paprika punainen 119g35kcal1.1g5.4g0.5g2.3g
Makaroni, pasta 176g575kcal17.9g116.6g1.9g5.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g211g43kcal1.3g8g0.6g3g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)141g119kcal1.4g4.9g9.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7g24kcal0.7g4.9g0.1g0.2g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto88g246kcal16.7g0g19.3g0g
Juusto. punainen Emmental raaste17g66kcal4.9g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2407kcal97g304g78g33.8g
Valittu annoskoko1250g1204kcal48.5g152g39g16.9g
Annoskoko puolitettuna625g602kcal24.3g76g19.5g8.5g
Arvot/100g100g96kcal3.9g12.2g3.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=183790