Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 232g1229kcal0.7g1.2g138.9g0g
Sokeri 197g799kcal0g196.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 204g291kcal25.5g0.6g20.9g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g324g227kcal0g51.9g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta271g975kcal35.2g189.6g5.7g9.5g
Leivinjauhe 14g24kcal0.7g5.2g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g37kcal0g9.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7162kcal124.2g908.6g331g19.2g
Valittu annoskoko1250g3581kcal62.1g454.3g165.5g9.6g
Annoskoko puolitettuna625g1791kcal31.1g227.2g82.8g4.8g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687