Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)102g28kcal1.3g4.9g0.2g1.7g
Valkosipuli 4.1g4.4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Bataatti, kuorittu 255g206kcal4g42.8g0.1g7.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g153g43kcal0.9g9.1g0.3g3.8g
Rypsiöljy 14g126kcal0g0g14.3g0g
Vesi509g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g29g34kcal0.7g1.7g2.6g0.4g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g82g228kcal15.5g0g17.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 102g46kcal3.1g4.9g1.5g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1431kcal51.6g128.2g73.8g27.2g
Valittu annoskoko1250g716kcal25.8g64.1g36.9g13.6g
Annoskoko puolitettuna625g358kcal12.9g32.1g18.5g6.8g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548