Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 781g1730kcal136.7g0g132.8g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Kauralese 52g188kcal9.4g23.8g4g9.1g
Kananmuna kuoreton 125g178kcal15.6g0.4g12.8g0g
Gouda juusto125g538kcal33.8g0g43.8g0g
Voi 21g151kcal0.2g0.1g16.9g0g
Oliiviöljy 21g184kcal0g0g20.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6005kcal394.6g60.6g462.8g22.4g
Valittu annoskoko1250g3002kcal197.3g30.3g231.4g11.2g
Annoskoko puolitettuna625g1501kcal98.7g15.2g115.7g5.6g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440272