Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 241g826kcal24.5g168.6g2.9g8.4g
Sokeri 18g73kcal0g18g0g0g
Voi 151g1092kcal1.8g0.6g122.4g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g30g19kcal1.1g0.1g7.5g0g
Sokeri 196g794kcal0g195.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 226g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g155kcal4.6g31.6g0.5g1.6g
Sitruunamehu, laimentamaton45g10kcal0.1g0.7g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 181g77kcal17.7g0.7g0.2g0g
Sokeri 128g519kcal0g127.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g7131kcal99.6g1087.2g267g20g
Valittu annoskoko1260g3566kcal49.8g543.6g133.5g10g
Annoskoko puolitettuna630g1783kcal24.9g271.8g66.8g5g
Arvot/100g100g283kcal4g43.1g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238166