Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Sokeri 8.5g35kcal0g8.5g0g0g
Muna, annos 60g6g5.3kcal0.5g0.1g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.1g0.2g0.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6g20kcal0g4.9g0g0.1g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Raparperi 50g17kcal0.3g2.8g0.1g0.7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 20g13kcal0.6g1g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Sokeri8.5g35kcal0g8.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana258g567kcal5.8g72.4g27.2g2.6g
Valittu annoskoko129g283kcal2.9g36.2g13.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna65g142kcal1.5g18.1g6.8g0.7g
Arvot/100g100g220kcal2.2g28.1g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205