Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.9kcal0.1g0.4g0g0.2g
Raparperi 30g10kcal0.2g1.6g0g0.4g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.5g8.4kcal0g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g837kcal9.4g120.4g33.8g3g
Valittu annoskoko129g419kcal4.7g60.2g16.9g1.5g
Annoskoko puolitettuna65g209kcal2.4g30.1g8.5g0.8g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.5g13.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251