Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g124kcal14.2g0g7.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl7.5g26kcal1g4.2g0.5g0.8g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g7.5g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu26g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Timjami 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g427kcal36.8g10.8g26.2g2.2g
Valittu annoskoko130g214kcal18.4g5.4g13.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna65g107kcal9.2g2.7g6.6g0.6g
Arvot/100g100g165kcal14.2g4.2g10.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857