Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 151g1092kcal1.8g0.6g122.4g0g
Sokeri 85g346kcal0g85.2g0g0g
Muna, annos 60g60g53kcal4.6g0.5g3.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 131g448kcal13.3g91.4g1.6g4.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60g202kcal0g49.2g0g0.8g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Raparperi 502g169kcal3.5g27.6g0.5g7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 201g129kcal6.4g9.7g7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Sokeri85g346kcal0g85.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2580g5669kcal59.8g722.4g270.4g24.8g
Valittu annoskoko1290g2834kcal29.9g361.2g135.2g12.4g
Annoskoko puolitettuna645g1417kcal15g180.6g67.6g6.2g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205