Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 188g1360kcal2.2g0.7g152.4g0g
Sokeri 319g1294kcal0g318.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 138g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 244g836kcal24.8g170.6g2.9g8.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Leivinjauhe 6.3g11kcal0.3g2.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.3g19kcal0.7g3.8g0.4g1.8g
Raparperi 300g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Sokeri 60g244kcal0g59.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 25g84kcal0g20.4g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2590g8370kcal94.6g1206g340.2g29.6g
Valittu annoskoko1295g4185kcal47.3g603g170.1g14.8g
Annoskoko puolitettuna648g2093kcal23.7g301.5g85.1g7.4g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251