Persikkapiirakka

Pohjaan:

2 kananmunaa
2,25 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
250 g Valion pehmeää maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

1 iso purkki persikoita/480g persikoita (esim.

Pirkka)
200 g lime-valkosuklaarahkaa (Valio) (voit käyttää myös esim.

sitruuna tai vaniljarahkaa)
1 rkl vaniljasokeria

Päälle:

25 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.

3. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu voi ja rahka.

Sekoita hyvin.

4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan.

(Suosittelen 30cm vuokaa)
5. Viipaloi persikat ja asettele ne pinnalle ja ripottele päälle vaniljasokeri.

6. Lusikoi pieniä nokareita rahkaa persikoiden päälle.

7. Tee kuorrute.

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään ja murustele seosta tasaisesti piirakan pinnalle.

8. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.

9. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka, säilyke mehussa 410g/235g (Pirkka), annos 235g22g11kcal0.2g2.6g0.2g0g
Rahka pehmeä (Valio), annos 250g42g25kcal4.2g1.8g0.1g0g
Flora culinesse7g52kcal0g0g5.7g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 22g89kcal0g21.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.1g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana261g571kcal17g90.6g14.8g2g
Valittu annoskoko131g285kcal8.5g45.3g7.4g1g
Annoskoko puolitettuna65g143kcal4.3g22.7g3.7g0.5g
Arvot/100g100g219kcal6.5g34.7g5.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=389574