Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g23g14kcal0.3g2.9g0g0.2g
Linssi, punainen, Go Green16g51kcal3.8g7.7g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g8.1g2.3kcal0g0.5g0g0.2g
Oliiviöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Tomaattimurska 31g9kcal0.2g1.7g0.1g0.6g
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana265g173kcal8.8g26.4g2.4g6g
Valittu annoskoko133g87kcal4.4g13.2g1.2g3g
Annoskoko puolitettuna66g43kcal2.2g6.6g0.6g1.5g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663