Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 25g134kcal0.1g0.1g15.1g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g35g25kcal0g5.6g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta30g106kcal3.8g20.6g0.6g1g
Leivinjauhe 1.5g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g779kcal13.6g98.8g36g2g
Valittu annoskoko136g390kcal6.8g49.4g18g1g
Annoskoko puolitettuna68g195kcal3.4g24.7g9g0.5g
Arvot/100g100g286kcal5g36.3g13.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687