Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Linssi, punainen, Go Green167g541kcal40g81.6g1.7g20g
Sipuli (kuorittu)73g20kcal1g3.5g0.1g1.2g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g87g24kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Tomaattimurska 333g98kcal1.9g17.7g0.7g6.3g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2832g1846kcal95g280.6g25.8g64g
Valittu annoskoko1416g923kcal47.5g140.3g12.9g32g
Annoskoko puolitettuna708g462kcal23.8g70.2g6.5g16g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663