Muropohjamustikkapiirakka

Sekoita sokeri ja pehmeä voi keskenään.

Lisää kananmuna, vehnäjauhot, valinjasokeri ja leivinjauhe.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun ison piirakkavuuan pohjalle (30cm halkaisija).

Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti.

Valmista murutaikina nyppimällä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle.

Paista piirakka 200°:ssa n. 30min.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai33g114kcal3.9g23.1g0.7g1g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Voi 17g121kcal0.2g0.1g13.5g0g
Sokeri 14g58kcal0g14.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai22g76kcal2.6g15.4g0.5g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana284g1306kcal16.2g150.2g71.8g3.2g
Valittu annoskoko142g653kcal8.1g75.1g35.9g1.6g
Annoskoko puolitettuna71g327kcal4.1g37.6g18g0.8g
Arvot/100g100g460kcal5.7g52.9g25.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429822