Muropohjamustikkapiirakka

Sekoita sokeri ja pehmeä voi keskenään.

Lisää kananmuna, vehnäjauhot, valinjasokeri ja leivinjauhe.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun ison piirakkavuuan pohjalle (30cm halkaisija).

Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti.

Valmista murutaikina nyppimällä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle.

Paista piirakka 200°:ssa n. 30min.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 250g1813kcal3g1g203.1g0g
Sokeri 212g862kcal0g212.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai325g1137kcal39g230.6g6.8g9.7g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.3g33kcal0g8.2g0g0g
Voi 167g1208kcal2g0.7g135.4g0g
Sokeri 142g575kcal0g141.4g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai217g758kcal26g153.7g4.5g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2840g13062kcal163.8g1502.4g718.4g32.4g
Valittu annoskoko1420g6531kcal81.9g751.2g359.2g16.2g
Annoskoko puolitettuna710g3265kcal41g375.6g179.6g8.1g
Arvot/100g100g460kcal5.8g52.9g25.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429822