Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 25g184kcal0.3g0.1g20.6g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.8g0.3g1g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Sokeri 31g125kcal0g30.8g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g15g7kcal0g1.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3g0.1g0.2g
Sokeri 8.7g35kcal0g8.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g1071kcal13.2g146.8g47g2.4g
Valittu annoskoko145g535kcal6.6g73.4g23.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna73g268kcal3.3g36.7g11.8g0.6g
Arvot/100g100g368kcal4.5g50.5g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081