Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 21g153kcal0.3g0.1g17.1g0g
Sokeri 36g146kcal0g35.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.2g0.3g1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Raparperi 34g11kcal0.2g1.9g0g0.5g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.8g9kcal0g2.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g942kcal10.6g135.6g38g3.4g
Valittu annoskoko146g471kcal5.3g67.8g19g1.7g
Annoskoko puolitettuna73g236kcal2.7g33.9g9.5g0.9g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251