Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g38g278kcal0g0g30.8g0g
Sokeri 50g203kcal0g50g0g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Kaurahiutale 30g112kcal4.3g17.1g2.2g3g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Puolukka 15g5.8kcal0.1g1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana295g1241kcal12.4g137.2g69g6.8g
Valittu annoskoko148g620kcal6.2g68.6g34.5g3.4g
Annoskoko puolitettuna74g310kcal3.1g34.3g17.3g1.7g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.4g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536