Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali94g20kcal1.1g3.2g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Voi 0.9g6.3kcal0g0g0.7g0g
Jauheliha, sika-nauta 25g55kcal4.4g0g4.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu7.5g10kcal0.8g0g0.7g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)6.3g5kcal0.1g0.3g0.4g0g
Ohrasuurimo 11g34kcal0.9g6.7g0.2g0.8g
Siirappi 1.3g3.8kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana298g270kcal14.6g22.6g13g5.8g
Valittu annoskoko149g135kcal7.3g11.3g6.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna74g68kcal3.7g5.7g3.3g1.5g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649