Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 261g1894kcal3.1g1g212.3g0g
Sokeri 95g386kcal0g95.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 291g998kcal29.6g203.7g3.5g10.2g
Kananmuna kuoreton 246g351kcal30.8g0.7g25.2g0g
Sokeri 317g1287kcal0g316.7g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g149g72kcal0.1g17.9g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 45g154kcal4.6g31.3g0.5g1.6g
Sokeri 90g363kcal0g89.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2988g11011kcal136.4g1511.6g483.2g23.6g
Valittu annoskoko1494g5506kcal68.2g755.8g241.6g11.8g
Annoskoko puolitettuna747g2753kcal34.1g377.9g120.8g5.9g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081