Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha87g145kcal16.6g0g8.7g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl8.7g30kcal1.2g4.9g0.6g1g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g8.7g2.9kcal0.3g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu30g37kcal3.3g0.1g2.7g0g
Timjami 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana303g498kcal43.2g12.4g30.6g2.8g
Valittu annoskoko151g249kcal21.6g6.2g15.3g1.4g
Annoskoko puolitettuna76g125kcal10.8g3.1g7.7g0.7g
Arvot/100g100g165kcal14.3g4.1g10.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857