Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 1852g9828kcal5.6g9.3g1111.1g0g
Sokeri 1574g6389kcal0g1572.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1630g2325kcal203.7g4.9g167g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g2593g1815kcal0g414.8g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta2167g7800kcal281.7g1516.7g45.5g75.8g
Leivinjauhe 111g195kcal5.8g42g0g0.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g74g296kcal0g73.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g57297kcal993.6g7267g2647.2g152.8g
Valittu annoskoko10000g28649kcal496.8g3633.5g1323.6g76.4g
Annoskoko puolitettuna5000g14324kcal248.4g1816.8g661.8g38.2g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687