Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 225g1632kcal2.7g0.9g182.9g0g
Sokeri 383g1553kcal0g382.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 165g235kcal20.6g0.5g16.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1004kcal29.8g204.7g3.5g10.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.5g23kcal0.8g4.5g0.5g2.1g
Raparperi 360g121kcal2.5g19.8g0.4g5g
Sokeri 72g292kcal0g71.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 30g101kcal0g24.5g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3108g10044kcal113.6g1447.2g408.4g35.4g
Valittu annoskoko1554g5022kcal56.8g723.6g204.2g17.7g
Annoskoko puolitettuna777g2511kcal28.4g361.8g102.1g8.9g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251