Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 27g198kcal0.3g0.1g22.2g0g
Sokeri 10g40kcal0g9.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g104kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.6g0g
Sokeri 33g135kcal0g33.1g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g16g7.5kcal0g1.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1152kcal14.2g158.2g50.6g2.6g
Valittu annoskoko156g576kcal7.1g79.1g25.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna78g288kcal3.6g39.6g12.7g0.7g
Arvot/100g100g368kcal4.5g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081