Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 60g24kcal0.6g2.4g0.5g2.2g
Tomusokeri 1dl=60g21g83kcal0g20.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 29g41kcal3.6g0.1g2.9g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 18g7.7kcal1.8g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4.1kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g44kcal1.3g9.1g0.2g0.5g
Leivinjauhe 16g27kcal0.8g5.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g463kcal16.2g78.6g7.2g5.6g
Valittu annoskoko156g231kcal8.1g39.3g3.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g116kcal4.1g19.7g1.8g1.4g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.2g2.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025