Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 0.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Bataatti, kuorittu 32g26kcal0.5g5.4g0g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Rypsiöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Vesi64g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g3.6g4.3kcal0.1g0.2g0.3g0.1g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g10g29kcal1.9g0g2.2g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 13g5.8kcal0.4g0.6g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g179kcal6.4g16g9g3.6g
Valittu annoskoko156g90kcal3.2g8g4.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna78g45kcal1.6g4g2.3g0.9g
Arvot/100g100g57kcal2g5.1g2.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548