Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha90g150kcal17.1g0g9g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl9g31kcal1.3g5.1g0.6g1g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g9g3kcal0.3g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu31g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Timjami 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g514kcal44.6g12.8g31.6g2.8g
Valittu annoskoko156g257kcal22.3g6.4g15.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g129kcal11.2g3.2g7.9g0.7g
Arvot/100g100g164kcal14.3g4.1g10.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857