Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 98g216kcal17.1g0g16.6g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kauralese 6.5g23kcal1.2g3g0.5g1.1g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal2g0g1.6g0g
Gouda juusto16g67kcal4.2g0g5.5g0g
Voi 2.6g19kcal0g0g2.1g0g
Oliiviöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g751kcal49.4g7.6g57.8g2.8g
Valittu annoskoko156g375kcal24.7g3.8g28.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g188kcal12.4g1.9g14.5g0.7g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440272