Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g11kcal0.3g2.1g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Raparperi 3.7g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Sokeri 0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.3g1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g105kcal1g14.8g4.2g0.4g
Valittu annoskoko16g52kcal0.5g7.4g2.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g26kcal0.3g3.7g1.1g0.1g
Arvot/100g100g327kcal3.1g46.3g13.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251