Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 19g137kcal0.2g0.1g15.3g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.7g0g0g
Muna, annos 60g7.5g6.6kcal0.6g0.1g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g56kcal1.7g11.4g0.2g0.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 7.5g25kcal0g6.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Raparperi 63g21kcal0.4g3.5g0.1g0.9g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 25g16kcal0.8g1.2g0.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Sokeri11g43kcal0g10.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g708kcal7.4g90.4g34g3.2g
Valittu annoskoko161g354kcal3.7g45.2g17g1.6g
Annoskoko puolitettuna81g177kcal1.9g22.6g8.5g0.8g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205