Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 23g170kcal0.3g0.1g19.1g0g
Sokeri 40g162kcal0g39.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g105kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.4kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Raparperi 38g13kcal0.3g2.1g0g0.5g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.1g11kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana324g1046kcal11.8g150.8g42.8g3.6g
Valittu annoskoko162g523kcal5.9g75.4g21.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna81g262kcal3g37.7g10.7g0.9g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251