Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3808g1565kcal38.1g156.1g30.5g140.9g
Tomusokeri 1dl=60g1325g5298kcal0g1324.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1821g2598kcal227.6g5.5g186.7g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1159g491kcal113.7g4.6g1.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g66g265kcal0g65.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 828g2840kcal84.4g579.5g9.9g29g
Leivinjauhe 993g1745kcal51.7g375.5g0g5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g29604kcal1031g5022.6g456.6g349.8g
Valittu annoskoko10000g14802kcal515.5g2511.3g228.3g174.9g
Annoskoko puolitettuna5000g7401kcal257.8g1255.7g114.2g87.5g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025